Indiase ambassadeur belooft spoedige levering helikopters
30 Apr 2013, 21:00
foto
Minister Lamuré Latour van het ministerie van Defensie, heeft de Indiase ambassadeur Murugean Subashinito op bezoek. (Foto: Defensie)


De Indiase ambassadeur Murugean Subashinito zal eraan meewerken dat de helikopters die bij een Indiase leverancier via een credit line zijn besteld door Defensie, zo spoedig mogelijk geleverd worden. Deze belofte deed de ambassadeur bij een kennismakingsbezoek aan minister Lamuré Latour van het ministerie.

In februari dit jaar heeft een delegatie van Defensie een bezoek gebracht aan de ‘Air Force Station’ in Yelanks, India. Toen zijn ook de officiële documenten voor de helikopters getekend met de leverancier van de Cheetak helikopters.

Bij het kennismakingsbezoek is een korte evaluatie gemaakt van het verloop van de samenwerking op defensiegebied. De landen werken ook samen op het gebied van opleiding van officieren. Recentelijk zijn in het kader van de levering van de helikopters, mecaniciens opgeleid. Binnenkort vertrekken kandidaten voor de opleiding tot helikopterpiloot naar India, meldt de voorlichting van Defensie.