Wageningen ontbeert goede gezondheidszorg (aangeboden)
30 Apr 2013, 11:00
foto
Het ziekenhuis van Wageningen.


Ik heb meerdere malen als jeugdparlementariër van het district Nickerie mijn stem laten horen in de kwestie rond het ziekenhuis Wageningen. Ik heb brieven geschreven naar de minister van Volksgezondheid en ook naar de Regionale Gezondheidsdienst, maar tot nu toe heb ik niks positief mogen meemaken in ons ziekenhuis.

Het lijkt op een gaan en komen van artsen die maar voor een bepaalde tijd vertoeven in de gemeenschap. De gemeenschap wil kwalitatieve gezondheidszorg. Anno 2013 moet ik kijken hoe mensen die slecht ter been zijn elke dag de bus moeten pakken om naar het Streekziekenhuis Nickerie te gaan voor kwalitatieve zorg. Zou het niet goed zijn als Wageningen ook in aanmerking komt voor een afdeling van het Streekziekenhuis Nickerie?

Deplorabele staat
De gemeenschap gaat dit niet langer pikken. Ik word elke dag geconfronteerd met bewoners van de gemeenschap; voor elk wissewasje moeten de bewoners de bus pakken om naar Nw Nickerie te gaan. Als je midden in de avond een ongeluk krijgt of ziek word en je bent bij de poli van Wageningen aangekomen, moet je bellen naar een zuster die thuis gehaald moet worden. En dat noemen ze gezondheidszorg in Wageningen!

Parlementariër Rashied Doekhie had op een gemeenschapsvergadering toegezegd dat hij er samen met de president werk van zou maken dat Wageningen een afdeling krijgt van het Streekziekenhuis Nickerie. Maar tot heden heb ik niks concreet mogen waarnemen in Wageningen. Het gebouw verkeert in deplorabele staat. Meneer Doekhie geconfronteerd met deze zaak heeft aangegeven dat hij bezig is met de voorbereidingen voor een compleet ziekenhuis in Wageningen, maar dat er enkele obstakels zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zijn die ontwikkeling stagneren.

Het hoofd van de RGD Nickerie laat niks van zich horen. Niemand neemt het voortouw om Wageningen te voorzien van een nieuw ziekenhuis. Ik ben deze situatie al beu en als ik binnen een maand niks hoor, zal ik de gemeenschap oproepen om op straat te komen. We zijn mensen en wij hebben ook recht op goede en kwalitatieve gezondheidszorg. Ik heb de stukken onder ogen gehad, waarin de plannen van het ziekenhuis Wageningen, een complete renovatie met meer dan 15 ligbedden, een moderne ehbo met mensen 1 maal 24 uur in dienst, twee woningen voor artsen die permanent daar zullen blijven en nog heel veel meer. Meneer Doekhie bij deze vraag ik u om uw woorden in daden om te zetten en zich niet te laten chanteren door mensen die geen gevoel hebben voor hun medemens.

Regillio Dors