Rechter spreekt verdachte misbruik vrij
30 Apr 2013, 13:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft de 32-jarige S.A. vrijgesproken van ontucht met zijn twee minderjarige nichtjes en verkrachting van een van de meisjes. De magistraat ging voorbij aan de strafeis van drie jaar.

Hoofdofficier van justitie, Carmen Rasam, had drie jaar en onmiddellijke gevangenneming van S.A. geëist. De rechter vond evenals advocaat Lygia Palmburg de feiten onduidelijk en was er geen bewijs voor een aantal zaken.
S.A. werd ervan beschuldigd dat hij zijn zwakbegaafde nichtje seksueel had betast en een andere tweemaal seksueel had misbruikt. Rasam zei dat de moeder van één de meisjes, vreemd gedrag bij haar dochter had opgemerkt. Nadat zij het kind had ondervraagd, zou het meisje hebben verklaard dat zij was misbruikt door S.A. Het misbruik zou één keer in de slaapkamer en één keer in de keuken hebben plaatsgevonden. De moeder deed aangifte tegen S.A.

Ook in de kwestie van het ander meisje, nu dertien jaar, deed zij aangifte. Het meisje beweerde dat S.A. in 2009, toen zij nog negen was, ontucht met haar had gepleegd. De aanklager vond de feiten bewezen en benadrukte dat de verschillende getuigen en de ‘slachtoffers’ zelf hebben aangegeven dat S.A. zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht en verkrachting.

Integraal vrij
Uit eerdere verklaringen van S.A. blijkt dat de hele familie op één erf woont. Zeven gezinnen wonen in zeven verschillende huizen op één erf. Op gegeven moment zou er een familievergadering zijn belegd en werd SRD. 20.000 geëist van S.A. om een aangifte te voorkomen. S.A. weigerde omdat hij zei dat hij onschuldig was en het gevraagde bedrag niet had. Daarop deed de moeder van het meisje aangifte. Nadat S.A. vier maanden in voorarrest had gezeten, werd hij op 22 oktober vrijgelaten.

Het kon er bij advocaat Palmburg niet in dat een moeder het belang van haar kind niet voorop stelt en vier jaren wacht om een aangifte te doen. Daarbovenop was de moeder van plan om in ruil voor geld de zaak in te trekken. De advocaat plaatste tal van vraagtekens bij deze zaak en vond de feiten niet bewezen. Het ‘slachtoffer’ had een bepaalde houding van penetratie aangegeven, wat zowel de raadsvrouw als de rechter onmogelijk leek. Karamatali sprak S.A. integraal vrij.

Wanita Ramnath

Saturday 23 June
Friday 22 June