Assuria neemt Trinidadians Gulf insurance over
29 Apr 2013, 23:00
foto
Assuria-directeur Stephen Smit maakt de buitenlandse expansie van zijn bedrijf bekend. (Foto: Raoul Lith)


Verzekeringsmaatschappij Assuria heeft groen licht van de Centrale Bank van Suriname om alle aandelen van het in Trinidad & Tobago gevestigde verzekeringsbedrijf ‘Gulf Insurance Limited (Gulf) op te kopen. De Centrale Bank van Trinidad & Tobago had al eerder toestemming gegeven voor de aankoop. De officiële overname wordt morgen afgehandeld.

In november 2012 maakte Assuria al bekend dat zij na een biedingsproces in aanmerking was gekomen om de aandelen van Gulf over te nemen. Na onderhandelingen in de afgelopen periode is overeenstemming bereikt tussen partijen. Alleen de goedkeuring van de aandeelhouders van zowel Assuria en Gulf hebben enige tijd op zich laten wachten.

Gulf ontplooit behalve op Trinidad & Tobago ook op twaalf eilanden in het Caribische gebied verzekeringsactiviteiten. Gulf is een schadeverzekeraar en had volgens het laatste uitgebracht jaarverslag een premie aan inkomsten van US$ 19 miljoen. Er zijn 70 personen werkzaam bij het bedrijf.

Assuria-directeur Stephen Smit zegt dat de focus zal zijn om Gulf te revitaliseren. Er zal met name gewerkt worden aan het versterken van het eigen vermogen en het management van Gulf. Smit is er trots op dat Assuria, Suriname nadrukkelijk op de kaart zet van de financiële sector in de Caricom. De Assuria-directeur is ervan overtuigd dat de buitenlandse expansie een goede bijdrage zal leveren aan de groei van Assuria en Suriname als land.

Saturday 23 June
Friday 22 June