Dc Ramdhani krijgt miniatuur Lalla Rookh
28 Apr 2013, 08:00
foto
Lando Ramdin heeft een miniatuur van het zeilschip 'Lalla Rookh' overhandigd aan dc Ramdhani.


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca heeft van de Societeit Republiek Suriname (Sores) een miniatuur van het zeilschip ‘Lalla Rookh’ gehad. De miniatuur is gemaakt voor de herdenking 140 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname.

Lando Ramdin van Sores die het aandenken aan de dc overhandigde, zei dat ‘Lalla Rookh’ rode wang betekent. De eerste 399 Hindoestaanse immigranten kwamen met dit schip als contractanten uit het toenmalige Brits-Indië naar Suriname. “De Lalla Rookh is het symbool geworden van de Hindoestaanse Immigratie in Suriname”, merkte Ramdin op. Hij benadrukte dat Sores tal van activiteiten heeft gepland in verband met dit heugelijk feit. Ook culturele optredens zijn opgenomen in het feestprogramma.

Ramdhani is zeer ingenomen met de miniatuur die aan hem is overhandigd. “Wij hebben samen met andere organisaties een tweedaags programma samengesteld. De activiteiten rondom de viering van 140 jaar Hindoestaanse immigratie zullen op 4 en 5 juni plaatsvinden in het district”, deelde Ramdhani mee. Een landbouwtentoonstelling, worstelen, pre-carifesta, cook-out, boten race, sportactiviteiten, bhaitak ghana en optredens van muziekformaties zijn activiteiten die in Saramacca tijdens deze dagen zullen worden georganiseerd.

Wanita Ramnath