Toeloop op afdeling Rijbewijzen van politie onnodig
16 Apr 2013, 22:20
foto


Autobestuurders met een nog geldig rijbewijs hoeven zich niet te haasten om dit in te ruilen voor een vernieuwd rijbewijs. Zij moeten zich pas een of twee dagen voor het rijbewijs vervalt, aanmelden bij de subafdeling Rijbewijzen. Het Korps Politie Suriname (KPS) verlengt op dit moment alleen vervallen rijbewijzen en verstrekt nieuwe aan pas geslaagden.

Er was bij de subafdeling een enorme toeloop ontstaan van mensen die dachten dat ze hun rijbewijs moesten inruilen. Dit berust op een misverstand. “Het Korps biedt haar welgemeende verontschuldiging aan personen die de afgelopen dagen uren hebben moeten slijten op de afdeling Verkeer. De politie doet er alles aan om deze personen tegemoet te komen. Om het ongeduld van lang wachtende te belonen zal het korps wederom personen gedenken met een presentje. Dit kan zijn een sleutelhanger of een pen”, zegt de voorlichting van politie.

Er is een extra medewerker ingezet die deze personen bijstaat. “Vooral met senioren burgers, zij die slecht ter been zijn en zwangere vrouwen, zal extra rekening worden gehouden. Deze personen krijgen een zekere mate van voorkeur”, zegt de afdelingschef en hoofdinspecteur, Guno Leeuwin.

Bij verlenging is een uittreksel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken nodig. Verder een stortingsbewijs van SRD 50 van de Centrale Betaaldienst en een medische verklaring die aangeeft dat bestuurders in staat worden geacht het voertuig te besturen.
Advertenties