Simons: Assemblee gaat niet wachten op regering
10 Apr 2013, 03:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, heeft de druk om op tijd te vergaderen verder opgevoerd. Vanaf donderdag zal, wanneer de regering niet op tijd in de vergaderzaal aanwezig is, de vergadering niet worden geschorst om te wachten op de komst van de ministers.

“Wij gaan de vergadering verdagen”, waarschuwde Simons dinsdag vicepresident Robert Ameerali, die voorzitter is van de raad van ministers. Ameerali die de hele dag afwezig was bij de behandeling van de conceptovereenkomsten, kwam kort voor sluiting van de vergadering de zaal binnenlopen en hoorde deze mededeling van Simons aan.

Voorbeeld geven
De regering riskeert hiermee dat de behandeling van wetsproducten die zij aan het parlement heeft aangeboden, niet vlot genoeg worden behandeld als zij niet in de vergadering aanwezig is. Het parlement is bezig met de behandeling van de conceptovereenkomsten met Iamgold en Surgold. De regering komt donderdag in eerste ronde aan het woord tijdens deze behandeling. Simons die zegt moe van te zijn dat vergaderingen van het parlement niet op tijd beginnen. Zij heeft eerst haar leden onder druk weten te zetten door te dreigen hun namen in de media bekend te laten maken bij laat komen of verzuim zonder duidelijke redenen.

De assemblee-voorzitter heeft de druk nu verplaatst naar de regering nadat bleek dat de vergadering maandag en dinsdag op tijd werd geopend, maar meteen werd geschorst om te wachten op de regering. Hierdoor begonnen de debatten toch laat. Simons heeft de regering er op gewezen dat het parlement hiervoor al klappen om de oren heeft moeten incasseren in de media. Die meldden dat op tijd beginnen en meteen schorsen om te wachten op de regering de nieuwe trend dreigt te worden. “Wij gaan niet meer schorsen, maar verdagen”, hoorde vicepresident Ameerali de mededeling van de parlementsvoorzitter. Zij benadrukte dat instituten die zich respecteren het goede voorbeeld moeten geven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April