Ook Suriname vraagt aandacht voor welzijn van de aarde
24 Mar 2013, 00:00
foto
Deelnemers aan de loop tijdens 'Earth Hour'. (Foto: Edward Troon)


Een uur lang, van 20.30 tot 21.30 hebben ongeveer 150 deelnemers gelopen rondom het Onafhankelijkheidsplein, zaterdagavond. Er werd met een brandende kaars gelopen langs verschillende bedrijven en organisaties in de omgeving.

Deze activiteit stond ook in het teken van de afsluiting van de 'Waterweek' van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Het World Wildlife Fund (WWF) Guiana's heeft voor de derde keer aandacht gevraagd voor het welzijn van de aarde tijdens 'Earth Hour'. Minister Jim Hok en directeur Dominique Plouvier van WWF-Guiana's waren ook van de partij. Afgesproken was dat de lichten eventjes uit zouden gaan van bedrijven en organisaties, wanneer de deelnemers langs zouden lopen. Dat is aardig gelukt, concludeerde Karin Spong van WWF-Guiana's toen de groep terug was op het Onafhankelijkheidsplein.

'Earth Hour' is wereldwijd geïntroduceerd om extra aandacht te vragen voor het milieu. Het gaat niet alleen om het uitdoen van het licht, maar om een symbolische actie. Veel padvindsters hebben meegedaan aan de loop. Hoewel het een bruisende activiteit moest worden, was de sfeer minder dan vorig jaar. De deelnemers werden op het Onafhankelijkheidsplein kort toegesproken, waarna zij hun kaars hebben uitgeblazen. Dat was ook een duidelijk teken dat 'Earth Hour' weer achter de rug was.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April