Leerlingen reageren enthousiast op Nimos mini-expo
12 Mar 2013, 18:30
foto
Leerlingen van voj-scholen krijgen informatie op de mini-expo van het Nimos.


Leerlingen van acht voj-scholen hebben op de eerste dag van de mini-expo enthousiast gereageerd op de voorlichting die er is gegeven. Het Nimos die deze maand haar 15-jarig bestaan viert, organiseert vandaag en morgen deze expo om leerlingen beter bekend te maken met het milieu-instituut en haar samenwerkende partners, die op de expo aanwezig zijn. Naast het Nimos zijn er goed verzorgde en ingerichte stands van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), Arbeidsinspectie, Openbaar Groen en het Rode Kruis.

Awareness officer Bhareti Jankipersad van het Nimos zegt dat het instituut blij verrast is door het enthousiasme van de leerlingen. “Voor het Nimos is het belangrijk dat we al in een vroege fase beginnen te werken aan de bewustwording van jonge Surinamers over milieu, natuur, veiligheid en andere belangrijke zaken waarmee onze partners zich bezighouden”, zegt Jankipersad.

Samenwerking met partners
Op de expo geeft het BOG onder andere informatie over de wijze waarop ziektes en epidemieën zich kunnen ontwikkelen en hoe zij bestreden kunnen worden. Arbeidsinspectie heeft onder meer informatie over asbest en de behandeling en ontruiming daarvan. Openbaar Groen richt zich hoofdzakelijk op de schoonmaak van de binnenstad en woonbuurten, de verfraaiing van straten en parken, maar ook de dagelijkse werkzaamheden van dit overheidsdepartement. Het Rode Kruis, die een van oudere partners is van het Nimos, informeert op de expo hoe rampen voorkomen kunnen worden en wat men kan doen als deze zich toch voordoen.

Jankipersad zegt dat het Nimos veel optrekt met deze partners om milieu en milieugerelateerde vraagstukken aan te pakken. Op de expo vertoont het Nimos ook een promotiefilm over de ozonlaag. De voj-leerlingen kunnen op de expo per klas meedoen aan een prijsvraag. De uitslag daarvan zal op 16 april plaatsvinden. De school die wint krijgt een verzorgde rondleiding op de plant van oliemaatschappij Staatsolie.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March