VHP overhandigt verslag '2030 Vision' aan president
28 Feb 2013, 02:00
foto


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft het verslag van de 2030 Vision conferentie aangeboden aan president Desi Bouterse. Er zijn drie vervolgstappen die voorgesteld zijn tijdens de conferentie opgenomen in het verslag.
1. De instelling van een ‘Steering Committee’ door de president die gaat werken aan een lange termijnplan tot 2030 voor Suriname.
2. Een debat in De Nationale Assemblee over het belang van een 2030 Vision.
3. Een oproep aan de gemeenschap om kennis te nemen van het verslag en om de initiatieven tot een 2030 Vision te steunen.

De VHP en het kabinet van de president maken melding van de overhandiging van het rapport. "De VHP-voorzitter maakte van de gelegenheid gebruik om de president dank te zeggen voor het verrichten van de officiële opening en voegde eraan toe dat het succes van de conferentie mede te danken is aan de spontane logistieke en inhoudelijke ondersteuning en participatie van de president en zijn kabinet. De president nam met genoegen het verslag en de bijbehorende terms of reference in ontvangst en zei toe er goede nota van te nemen", meldt de perschef van het kabinet in een persbericht.

De VHP meldt dat Santokhi en Stanley Raghoebarsing, voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de VHP, het verslag en de adviezen hebben toegelicht en de medewerking toegezegd voor het vervolgtraject voor zover de president dat nodig mocht achten. Binnenkort zal het rapport beschikbaar worden gesteld op de website van de VHP.