Horeca-studenten smakelijke aanwinst voor Kinderboekenfestival
27 Feb 2013, 22:00
foto
De studenten van de richting Horeca van de Openbare Nijverheidschool hebben geholpen bij het bereiden van de maaltijden voor 130 personen.


Zes studenten van de richting Horeca van de Openbare Nijverheidschool, bereiden tijdens het Kinderboekenfestival (KBF) samen met de verantwoordelijke kok, drie maaltijden per dag voor 130 personen. Het is de eerste keer dat horeca-studenten van deze school meedoen aan het Kinderboekenfestival. Studenten van de richting kinderopvang en –verzorging (KOV) hebben voor de tweede keer geholpen bij diverse activiteiten in de verschillende stands.

Vanuit Atjoni laat de leiding van het Kinderboekenfestival weten heel erg blij te zijn met de inzet van de leerlingen. “De inzet van de jongens en meisjes is bijzonder, we gaan zeker met de Nijverheidsschool praten over de voortzetting van deze samenwerking.” Ook voor andere medewerkers van het KBF is dit partnerschap een aanwinst. “Het zijn echt leuke kinderen”, aldus een vrijwilligster uit België. “Wat me opvalt, is dat ze zo prettig met elkaar omgaan!”

Vorm van stage
Voor de leerlingen van de Nijverheidsschool is het meehelpen op het KBF een vorm van stage. “Ze zijn met uiteenlopende opdrachten uit de stad vertrokken en kunnen punten verdienen met hun werkstukken en verslagen”, vertelt Ulrieke Spreeuw, leerkracht KOV. De groep wordt begeleid door Audrey Beeldstroo die alle drie dagen van het festival bij de jongelui op Atjoni verblijft.

Spreeuw en directrice Antoinette Ritfeld zijn speciaal naar Atjoni gereisd om de opening van het KBF vandaag bij te wonen, zegt de organisatie van het boekenfestival in een persbericht. Ze hebben de gelegenheid gehad met de studenten te praten en zijn zeer tevreden over de gang van zaken tot nog toe. De studenten zelf vinden het een plezierige ervaring. “Je ontmoet weer andere mensen en het is erg leuk om in de stand bezig te zijn met de kinderen van hier. In het begin zijn ze een beetje verlegen, maar dat duurt niet zo lang.”