NPS gaat voor reorganisatie structuren
27 Feb 2013, 13:03
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) wil de afdelingen en onderafdelingen reorganiseren. Met de reorganisatie wil zij de efficientie en effectiviteit verhogen bij het brengen van kiezers naar de partij.

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft dit gezegd bij werkbezoeken in de districten Brokopondo en Commewijne op 24 en 25 februari. De veldbezoeken vonden plaats in het kader van de interne versterking en vernieuwing van de partij. Rusland heeft zijn gehoor voorgehouden dat de riante uitgangspositie die deze regering heeft overgenomen, hen in staat stelt diverse brandende zaken aan te pakken.

De partijvoorzitter heeft gewaarschuwd dat er op moet worden toegezien dat op verantwoorde wijze wordt omgesprongen met de goede financieel/economische positie die de toenmalige regering heeft opgebouwd. Er zijn verder werkafspraken gemaakt met de structuren over het verdere traject dat de partij zal volgen tot naar de verkiezingen in 2015.

Problemen die de aandacht behoeven zijn volgens de districtsvertegenwoordigers de goudsector en werkgelegenheid in Brokopondo en zaken over de straatnaamgeving. Zo hebben nieuwe bewoners in Commewijne nog geen officiële verhuizing kunnen doorgeven bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken.

Het werkbezoek van Rusland is gecoördineerd door de respectieve afdelingsbesturen. De NPS-delegatie bestond uit leden van het hoofd- en congresbestuur en de jongerenraad, meldt de partij in een persbericht.