Schaakclub Free First Move van start met laddercompetitie
27 Feb 2013, 09:45
foto
De eerste ronde van de laddercompetitie. (Foto: Vishay Hardwarsing)


De Schaakclub Free First Move is begonnen met de laddercompetitie. Negen jonge schaaktalenten doen hieraan mee. De schaakclub is in november begonnen schaaklessen te geven op de Vrije School, die het vorige jaar de eerste editie van de First Move Scholenschaaktoernooi.

Het First Move programma is in het schooljaar 2011-2012 geïntroduceerd op zes scholen. Beoogd word om door schaken de kinderen slimmer te maken. Dit project werd afgesloten in augustus met het scholenschaaktoernooi, waar leerlingen en leerkrachten hun krachten konden meten met die van de andere scholen. Een groep van jonge instructeurs verzorgt sinds november vorig jaar schaaklessen aan leerlingen van de Vrije School.

Na de loting werd zaterdag een aanvang gemaakt met de eerste ronde. Op bord 1 kwam Nathan Sanrochman uit tegen Ashar Pawiroredjo. Deze wedstrijd kon beide kanten opgaan en eindigde na meer dan 60 zetten in het voordeel van Pawiroredjo. Rishi Dwarkasingh wist op bord 2 te winnen van Gaithan Gajapersad. Lisa Kioe A Sen, enig meisje in het gezelschap, moest haar meerdere erkennen in Dean Simson. Op het laatste bord wist Yash Dwarkasingh de opgedane kennis bij de First Move programma goed toe te passen en kon de wedstrijd in zijn voordeel beslissen.

Top 3 na 1e ronde

1. Ashar Pawiroredjo 80 punten
2. Rishi Dwarkasingh 78 punten
3. Dean Simson 75 punten

De tweede ronde zal op zaterdag 2 maart worden afgewerkt.

Vishay Hardwarsing