Nieuw Front verlaat DNA-vergadering om afwezigheid Belfort
26 Feb 2013, 17:05
foto
Minister Edward Belfort


Het Nieuw Front wenst niet deel te nemen aan de openbare vergadering waarbij het niet duidelijk is waarom minister Edward Belfort niet aanwezig is. Er worden wetsontwerpen behandeld waarbij vreemdelingen genaturaliseerd worden tot Surinamer. De regering heeft geen duidelijke mededeling gedaan over de afwezigheid van de bewindsman.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde aan het begin van de vergadering ook niet mee dat de minister er niet zou zijn. Naderhand werd vernomen dat Belfort in het binnenland is. Het is niet duidelijk geworden om welke zwaarwichtige reden hij afwezig is.

De vragen die gesteld werden door assembleeleden, zouden beantwoord worden door minister Stanley Betterson, die Belfort vervangt. Hij was nauwelijks aan het woord toen Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) om een schorsing vroeg. Na hervatting van de vergadering zei waarnemend fractieleider Guno Castelen dat de minister met iedereen in onmin leeft. Nu is het de beurt van het parlement. Het assembleelid zei dat een wet wordt behandeld en de minister besluit om naar het binnenland te gaan. Hoewel de fractie niet tegen de wet is, werd meegedeeld dat deze behandeling van de bewindsman niet geaccepteerd kan worden. De fractie verliet de zaal, waarop Simons de vergadering schorste.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June