Districtscommissaris Jiawan ontvangt ressortplannen Wanica
26 Feb 2013, 21:00
foto
Districtscommissaris van Wanica, Rawien Jiawan, neemt de ressortplannen van het disctrict in ontvangst.


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van het district Wanica heeft vandaag de definitieve ressortplannen van het district ontvangen. De ressortraden hebben in deze plannen namens de lokale bevolking aangegeven, welke ontwikkelingsactiviteiten zij graag uitgevoerd zien worden voor het district.

De dc zegt aan Starnieuws dat de districtsbewoners diverse problemen hebben aangehaald tijdens de hoorzittingen. “Maar de grootste problemen, in haast alle ressorten, gaan over infrastructuur. De vuilstortplaats te Ornamibo en de vuilproblematiek zijn ook besproken. Wij rekenen op de participatie van de bevolking en verwachten de nodige ondersteuning van hen om de projecten zoveel mogelijk te kunnen realiseren”, deelt Jiawan mee.

Jiawan is zich ervan bewust dat niet alles wat gepland is, gerealiseerd kan worden. “Vaak laat het budget dat niet toe.” Hij vindt het belangrijk dat de districtsverordening spoedig goedgekeurd wordt, zodat gelden voor het uitvoeren van de projecten, geïnd kunnen worden. “Nu is de grootste hap voor de overheid die alle tien districten van Suriname moet ontwikkelen. Een andere inkomstenbron is de huurwaardebelasting. Wanneer al deze gelden in het districtsfonds komen, kunnen wij projecten in Wanica uitvoeren.”

Wanita Ramnath
Saturday 23 June
Friday 22 June