Brunswijk en Castelen vragen duidelijkheid over Ramdin
26 Feb 2013, 16:10
foto
Ambassadeur Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal OAS.


Coalitiefractieleider Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) en Guno Castelen van het Nieuw Front willen van de regering opheldering over het niet voordragen van ambassadeur Albert Ramdin voor de functie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Brunswijk merkte vanmiddag in De Nationale Assemblee op dat nationaal en internationaal vragen hierover worden gesteld.

Brunswijk zei dat de regering uitleg moet geven over wat achter het niet kandideren van Ramdin schuilt, voordat zaken hun eigen leven gaan leiden. Castelen zei dat deze kwestie met voorzichtigheid aangepakt had moeten worden door minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het Nieuw Front heeft ook in een brief aan president Desi Bouterse vragen hierover gesteld.

Castelen merkte op dat het niet alleen om Suriname gaat maar ook om de Caricom. Hij wees er op dat Ramdin door moet functioneren als assistent-secretaris-generaal tot 2015. Deze kwestie kan zijn positie ondermijnen. Volgens het assembleelid is Suriname te schande geplaatst door deze kwestie. Hij keurde de wijze waarop de regering deze zaak heeft aangepakt af. De regering is nog niet ingegaan op deze kwestie. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft als beleid om leden het woord te geven aan het begin voor de vergadering voor brandende kwesties.

Saturday 23 June
Friday 22 June