Een leerling mulo Wageningen tóch in trance geraakt
26 Feb 2013, 19:00
foto


Niet veel leerlingen waren op school vandaag op mulo Wageningen. De dag is rustig begonnen, tot na de tweede pauze een meisje weer in trance raakte. Het gaat om een van de kinderen die eerder ook last ondervond van 'boze geesten'. Schoolleider Sandra Fernand heeft de ouders van het kind op school laten komen. Zij namen de leerling mee naar huis.

Fernand zegt aan Starnieuws dat daarna de leerlingen normaal les hebben gevolgd. De situatie is op dit incident na rustig gebleven. Zij hoopt dat nadat diverse geestelijken gebeden hebben, deze situatie definitief tot het verleden gaat behoren. Geestelijken van de Evangelische Broeder Gemeente, de rooms-katholieke kerk, de Volle Evangelie en de Hindoe-gemeenten hebben rituelen uitgevoerd op de school. De mulvi van de islamistische gemeente heeft een week uitstel gevraagd.

De schoolleider hoopt dat incidenten zullen uitblijven omdat er alles aan gedaan is om de Schepper hulp te vragen. De leiding van de school heeft het besluit genomen om de geestelijke te vragen om te helpen het probleem met gebeden op te lossen. Fernand vindt dat als er een probleem is, dit erkend moet worden. Dat heeft zij gedaan, waarbij ook de ouders zijn betrokken. Zij konden samen met leerlingen de rituelen bijwonen.