Somohardjo gaat voor gendergelijkheid
27 Feb 2013, 07:00
foto
Paul Somohardjo


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), is terug uit het oosten en bruist van energie. De politieke machine gaat nu volop draaien, zegt hij aan Starnieuws. Waar hij vooral naar kijkt, is de gendergelijkheid binnen alle partijorganen.

De voorzitter van PL zegt dat hij in alle organen gaat voor een fifty fifty verdeling. “In de assemblee, jongerenraad en alle andere organen van de partij,” somt hij op. De partij-activiteiten zijn al opgestart. Zo heeft de partijleider gisteren in Para de partijleden een hart onder de riem gestoken en duidelijk gezegd waar hij naartoe koerst met de partij.

Op 5 december worden er partijverkiezingen gehouden binnen de PL. De PL-topman zal zich weer kandidaat stellen. Op weg naar de verkiezingen is Somohardjo vast van plan alles in het werk te stellen om de politieke machine te oliën. Ook zijn drukkerij en media-activiteiten, gaat hij opkrikken.

Hij zegt dat op zijn to-do-lijstje ook de verdere afhandeling van het woningbouwprogramma staat. Voor de prefab-woningen zijn er heel wat aanvragen, zegt de PL-topper. “Ze worden doorgestuurd naar de bank voor financiering en dat loopt aardig.”

Saturday 23 June
Friday 22 June