Rust op mulo Wageningen moet nu teruggekeerd zijn
26 Feb 2013, 06:00
foto
De Hindoe-priester bezig met zijn rituelen.


De rust op de muloschool Wageningen moet vanaf vandaag weer zijn teruggekeerd. Diverse geestelijke voorgangers hebben donderdag en vrijdag gebeden op de school om eventuele demonen en andere boze geesten waar leerlingen last van zouden hebben, te verdrijven. Volgens schoolleider Sandra Fernand moet erkend worden dat er een geestelijk probleem is en er moest een oplossing worden gevonden.

Fernand en inspecteur Rita Chotoe-Sanchiet zeggen dat de school niet gesloten was. Er is gekozen voor het bieden van geestelijke hulp. Kinderen en ouders die behoefte hadden voor een nader gesprek met de geestelijken, hadden daartoe ook de mogelijkheid. Verwacht wordt dat vandaag de situatie genormaliseerd zal zijn. De geestelijken zijn tot de conclusie gekomen dat het probleem niet op de school ligt.

De Hindoe-priester Varun Matapsingh zei nadat hij gebeden had dat hij niet gemerkt heeft dat er iets kwaads zou zijn op het terrein en in de lokalen. "Ik heb alleen de reuk van floridawater waargenomen", zei hij na afloop. Volgens de pandiet voeren de leerlingen ook wat toneel. Iedereen hoopt dat de rust op de school weer teruggekeerd is nadat de geestelijken de Schepper op hun eigen manier voor hulp gevraagd hebben.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June