Politie rijdt straatrovers klem en rekent hen in
25 Feb 2013, 15:00
foto


De politie heeft zondag drie mannen aangehouden, nadat de pick-up waarin zij zaten aan de Copernicusstraat, ter hoogte van de Wilfred Grimmerstraat, door een politie eenheid was klem gereden. De politie meldkamer kreeg een tip dat een man tegen zijn wil in een pick-up was weggevoerd. Dit incident deed zich voor aan de Waterkant tegenover het complex van Sociale Zaken.

De beller gaf de kleur en de rijrichting van de pick-up door. Nagenoeg gelijk nadat de pick-up was klem gereden, gaf een andere surveillance eenheid door dat zij het slachtoffer aan de Nieuwe Charlesburgweg hadden aangetroffen. De man had een aantal snijverwondingen. Hij verklaarde dat hij tegen zijn wil was meegenomen, mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon en zijn gouden halsketting en vingerring.

Het toestel en de vingerring zijn bij de verdachten aangetroffen. In de mond van de 32 jarige Johannes K. is de vingerring aangetroffen en in de broekzak van de 33-jarige Rinaldo A. het toestel. De derde verdachte is de 31-jarige Setter L. In de pick-up is ook aangetroffen een jachtgeweer met acht hagelpatronen. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe Haven, zegt de politie voorlichting in een persbericht.