Patiënt naar overvolle AZP door actie in Diakonessenhuis
10 Feb 2013, 13:53
foto


De Medische Staf in het Diakonessenhuis heeft te kennen gegeven dat de kwaliteit van de zorg niet gegarandeerd is. Dit zou consequenties hebben voor de opnames. Dat is vandaag inderdaad ook gebleken. Een patiënt die uit het binnenland dringende medische hulp nodig had, kon niet geholpen worden. Uiteindelijk is de ernstig zieke persoon die buiten bewustzijn was, naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gebracht.

Antoine Brahim, algemeen directeur van het AZP, zegt aan Starnieuws dat de patiënt terstond is behandeld. Het AZP zit vol en dan is het normaal dat assistentie van andere ziekenhuizen wordt ingeroepen. Brahim zegt dat St. Vincentius Ziekenhuis gevraagd is om verdere medewerking te verlenen, wat ook gelijk is toegezegd.

Situatie monitoren
Manodj Hindori, algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis en voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), bevestigt tegenover Starnieuws dat er een precaire situatie dreigt te ontstaan. Als voorzitter van NZR heeft Hindori een schrijven ontvangen van de Medische Staf van het Diakonessenhuis, waarin een actiedreiging is aangekondigd. Vanmorgen blijkt dat inderdaad een patiënt niet kon worden opgenomen.

Hindori zegt dat de situatie nog niet helemaal duidelijk is. Hij zal als voorzitter van NZR overleg plegen met het Diakonessenhuis en andere collega's. De ontwikkelingen zullen op de voet worden gevolgd. Indien Diakonessenhuis geen patiënten opneemt en het AZP ook vol is, moeten er andere maatregelen getroffen worden.

Saturday 23 June
Friday 22 June