Nisha Kurban wordt in Nickerie beëdigd als ambassadeur
10 Feb 2013, 08:00
foto


Nisha Kurban-Baboe uit Nickerie wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in Guyana. President Desi Bouterse zal haar dinsdag in Nickerie beëdigen, bevestigt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover Starnieuws. "Wij hebben ervoor gekozen om de beëdiging in Nickerie te houden omdat zij de eerste Nickeriaanse is die ambassadeur wordt. Wij willen dit delen met de bevolking", zegt de bewindsman.

Intussen is ambassadeur Manorma Soeknandan terug op Buitenlandse Zaken. "Wij zullen gebruik maken van de ervaring van ambassadeur Soeknandan. Zij zal van hieruit alle ondersteuning geven aan de nieuwe ambassadeur. Ook in Caricom-aangelegenheden", deelt Lackin mee. De minister merkt op dat Guyana een belangrijke post is voor Suriname. Behalve de intensieve samenwerking met het buurland, is het secretariaat van de Caricom in Georgetown gevestigd.

Een organisatiecommissie in Nickerie, onder leiding van districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh, is bezig met voorbereiding van de beëdiging. Kurban is socioloog. Zij was onderdirecteur van de Scholengemeenschap Nickerie en als docent verbonden aan diverse opleidingen. Zij heeft de cursus internationale betrekkingen gevolgd en heeft stage gelopen op de ambassade in Brazilië. Vanaf februari 2012 is Kurban werkzaam bij Buitenlandse Zaken.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May