President naar ASA-top in Equatoriaal Guinee
10 Feb 2013, 12:00
foto


President Desi Bouterse zal op 22 februari 'Africa-South American Summit' (ASA) bijwonen in Equatoriaal Guinee. Staatshoofden van Afrika en Zuid-Amerika zullen deze topbijeenkomst bijwonen, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

President Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal Guinee is de gastheer van deze conferentie. Lackin benadrukt dat op deze bijeenkomst van staatshoofden de economische samenwerking besproken zal worden. Tijdens de top zullen de banden tussen de landen uit Afrika en Zuid-Amerika verder aangehaald worden. De president en zijn gezelschap keren gelijk na de top terug naar Suriname. "De president is op tijd hier voor de viering van 25 februari", zegt Lackin.

Lackin zegt dat deze bijeenkomst ook een belangrijk voorbereiding is op het voorzitterschap van Unasur dat president Bouterse in juli dit jaar zal overnemen. De overdracht van de hamer zal in Paramaribo plaatsvinden. De Unasur-vergadering gaat vooraf aan een ministeriële bijeenkomst van Unasur. Daarna volgt de vergadering van de staatshoofden. "Het gaat om een groots gebeuren, waar Suriname in het centrum van de belangstelling zal staan", merkt Lackin op.