Villa Zapakara viert Chinees Nieuwjaar
09 Feb 2013, 18:00
foto
Ernesto Saldi (midden) heeft vanmorgen in Villa Zapakara, de kinderen geleerd om springrolls te maken. (Foto: Ranu Abhelakh)


Het kindermuseum Villa Zapakara heeft vandaag het Chinees Nieuwjaar gevierd met verschillende activiteiten die in het teken van China staan, legt supervisor Hilkia Lobman uit aan Starnieuws. Elke zaterdag in de maand februari heeft China als thema. “Deze activiteit is de voorloper op onze grote China Tour, die op 1 augustus van start gaat”, zegt Lobman.

Ernesto Saldi, assistent kok van P.S. Exiting Cuisine, heeft de kinderen geleerd om het hartige Chinese hapje: springrolls te maken. “Wij willen de kinderen nu al kennis laten maken met de Chinese cultuur en hen in de sfeer brengen. We zijn het bekendst met Chinees eten, vandaar de kook workshop Chinese snack”, geeft Lobman aan. De kinderen hebben in het schaduwtheater verder gewerkt met het thema en hebben ook geleerd om een papieren lantaarn te maken. De dag is afgesloten met een karaoke optreden.

20.000ste bezoeker
De komende twee zaterdagen kunnen kinderen voor een kleine bijdrage van SRD 7,50 leren hoe dumplings en crème puffs te maken. Het museum is speciaal voor deze maand aangekleed met Chinese lampionnen van Soeng Ngie. De China Tour, aan de vooravond van Carifesta, zal de India (Mumbai) Tour vervangen en zal nog interactiever zijn, belooft Lobman.

De India tentoonstelling is een groot succes en wordt nog steeds bezocht door kinderen uit alle districten. Villa Zapakara zal de 20.000ste bezoeker voor deze India Tour op donderdag 14 februari ontvangen. Lobman zegt nog niet te weten wie dat zal zijn, “We verwachten wel twee klassen van de Openbare School Totness uit Coronie met 60 kinderen.” Het kindermuseum zal op deze dag ook first lady Ingrid Bouterse voor de eerste maal op bezoek krijgen.

Edward Troon

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June