Gallant beroept zich in verweer op vakbondsrechten
09 Feb 2013, 20:00
foto
Gustaaf Gallant, voorzitter BPAS


Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond bij de penitentiaire ambtenaren (BPAS), heeft zich verweerd bij de leiding. Hij is buiten functie gesteld na uitspraken in Starnieuws over de betrokkenheid van minister Edward Belfort van Justitie en Politie om hem af te zetten. De actiegroep zou steun hebben gekregen van de minister die publiekelijk gezegd heeft dat "hij zijn plannen klaar had".

Gallant wijst in zijn verweer er op dat hij als vakbondsleider zijn vermoedens heeft uitgesproken over de minister. De bond is ook nooit ontvangen voor een kennismaking. Gallant wijst op diverse verdragen waarbij de vakbondsrechten en de vrije meningsuiting zijn gewaarborgd. De bondsvoorzitter vindt dat hij onterecht buiten functie is gesteld.

De vakbondsleider hoopt dat hij spoedig in zijn eer wordt hersteld. Hij heeft op de algemene ledenvergadering vrijdagavond ondersteuning gekregen van zijn leden. De bond wil zo snel mogelijk tot normalisatie van de situatie overgaan. Gallant zegt bereid te zijn om door te praten de problemen die er zijn bij de penitentiaire inrichting op te lossen.