Interim-bestuur penitentiaire ambtenaren wil verkiezing
09 Feb 2013, 14:00
foto
Lucille Noora, voorzitter interim-bestuur bond bij penitentiaire ambtenaren.


Het interim-bestuur bij de bond van penitentiaire ambtenaren, onder leiding van Lucille Noora, wil dat er verkiezingen komen. Noora om een reactie gevraagd over de druk bezochte vergadering van de bond met als voorzitter Gustaaf Gallant, zegt aan Starnieuws dat zij een persstilte in acht neemt. Zij verwijst naar de woordvoerder van het interim-bestuur, Wendel Pinas.

Pinas deelt Starnieuws mee dat veel leden de vergadering van Gallant bezocht hebben vrijdagavond "om de rust in de organisatie te houden". Volgens Pinas betekent de goede opkomst niet dat de penitentiaire ambtenaren geen verkiezing willen hebben. Pinas is uit het bestuur Gallant getreden en maakt deel uit van het interim-bestuur.

"Wij willen ontvangen worden door de dienstleiding voor een kennismaking", deelt Pinas mee. Dinsdagavond heeft een actiegroep van de penitentiaire ambtenaren een vergadering belegd, waarbij in een motie het bestuur Gallant is afgezet. Noora is gekozen als interim-voorzitter. Gallant erkent dit bestuur niet en zegt nooit te zijn afgezet. Op de algemene ledenvergadering gisteravond in het gebouw van 'De Moederbond' is het bestuur Gallant aangevuld. Pinas blijft erbij dat er nieuwe verkiezingen uitgeschreven moeten worden. Volgens hem circuleren al vier lijsten. Het interim bestuur wordt geadviseerd door vakbondsleider John Seedorf, voorzitter van de Brandweerbond.