Bestuur bond penitentiaire ambtenaren aangevuld
09 Feb 2013, 00:00
foto
Gustaaf Gallant: Ik ben nooit afgezet als voorzitter van de BPAS. (Foto: René Gompers)


Op een druk bezochte algemene ledenvergadering in het gebouw van 'De Moederbond' is het bestuur van de bond van de penitentiaire ambtenaren met vier leden aangevuld. Op de vergadering vrijdagavond waren 167 leden aanwezig. De ledenvergadering heeft de actie veroordeeld van een groep onder leiding van Lucille Noora, die zegt het bestuur afgezet te hebben. Gustaaf Gallant wordt volledig erkend als voorzitter van de BPAS.

Op de vergadering is besloten geen actie te ondernemen tegen de groep-Noora. Gallant zegt aan Starnieuws dat de BPAS nog steeds bereid is om te praten over de wensen die er zijn bij de penitentiaire ambtenaren. De zaak is bij de rechter, "maar wij staan open voor communicatie", zegt Gallant. Hij hoopt dat de leiding van het ministerie van Justitie en Politie bereid is om via overleg de problemen op te lossen.

Gallant zegt dat twee bestuursleden bedankt hebben, waardoor het bestuur uit vijf personen bestond. Nu heeft de ledenvergadering unaniem vier nieuwe bestuursleden gekozen. Het bestuur is aangevuld met: Anilkoemar Ramharakh, Gilbert Krind, John Darson en Gerard Herfst. Het bestuur van de PBAS telt nu negen leden.