Geautomatiseerd tanken wekt interesse op van bedrijven
09 Feb 2013, 06:00
foto
Swayambhu Djwalapersad van Suri Fuel Solutions legt uit hoe het geautomatiseerde systeem werkt. (Foto: Raoul Lith)


Directieleden van Haukes NV en Kuldipsingh Group zijn onder de indruk van het systeem waarbij het tanken van brandstof volledig geautomatiseerd plaatsvindt. Zij waren vrijdag getuige van de demonstratie bij Gasroo pompstation aan de Martin Luther Kingweg. “We automatiseren het brandstofproces van tanken tot facturering met behulp van registratiemiddelen waaronder tankpas, ring of RFID, zegt Swayambhu Djwalapersad van Suri Fuel Solutions.

In één opslag kan de klant zien wanneer, hoeveel en wat er getankt is. Alle registraties komen te staan op een server en zijn online te bekijken. Klanten krijgen hier steeds een update van waardoor ze geen papieren bonnen meer hoeven te verzamelen. Het systeem is vooral voor bedrijven met een wagenpark handig. “Het grootste voordeel van het systeem is dat je er niet makkelijk mee kan frauderen", zegt Vidjay Roopram, eigenaar van Gasroo pompstation. Naast dit systeem kunnen automobilisten ook op de gangbare manier via een pompbediende tanken bij Gasroo.

Uitbreiding
Voor particulieren komt het bedrijf binnenkort met een prepaidpas en ook zal met een bankpas betaald kunnen worden. De volgende stap is een netwerk van pompstations, op strategische locaties te automatiseren, zodat klanten overal kunnen tanken. Djwalapersad hoopt dat de overheid een besluit zal nemen om op dit systeem over te gaan.

Directeur Helmut Haukes merkt op dat dit systeem vooral in de boekhouding veel voordelen oplevert, omdat de administratie overzichtelijk is en gemakkelijk is bij te houden. Haukes heeft een eigen tankshop waar dagelijks 100 tot 120 auto’s tanken. “Het systeem is zeker innovatief, je bespaart en je kan fraude minimaliseren”, zegt Shailesh Ramsaransingh, manager van Kuldipsingh Equipment. Het bedrijf heeft acht tanklocaties. Zij zijn geïnteresseerd in het systeem.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June