Gecrashte landbouwvliegtuig verloor hoogte
08 Feb 2013, 18:00
foto
Landbouwvliegtuig van Sky Farmers.


Het landbouwvliegtuig van Sky-Farmers dat op vrijdag in het district Nickerie op een rijstareaal crashte, verloor hoogte. De kist had 900 liters chemicaliën aan boord. Dit heeft de piloot tegenover de politie van het district verklaard. Gewestelijk politiecommandant, Stanley Benschop, zegt aan Starnieuws dat het verder onderzoek door Casas uitgevoerd zal worden.

De politietopper merkt op dat de kist aanzienlijke schade heeft opgelopen. Na het opstijgen, begon de piloot hoogte te verliezen. Hij kwam met het vliegtuig op het drassige gedeelte van het rijstareaal terecht. Hierna sloeg de kist over de kop, vertelt Benschop. De politie topman is blij dat de piloot geen ernstige ongelukken heeft opgelopen. Hij heeft wel chemicaliën in het gezicht gekregen.

De schade die het bedrijf hierdoor lijdt, is nog niet vastgesteld. Op 8 december van het vorige jaar sloeg een landbouwvliegtuig van Sky-Farmers over de kop te Wageningen. De piloot Eric Gummels bleef ongedeerd. Het toestel was aanzienlijk beschadigd. De piloot was bezig padie in te zaaien toen het toestel motorpech kreeg. Hij maakte toen een noodlanding op een aangrenzend perceel.

Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April