Lotto Plus record jackpot SRD 1 miljoen
08 Feb 2013, 16:05
foto
Dit bord staat op de kruising Gompert- en Jan Steenstraat. (Foto: Edward Troon)


De hoogste jackpot in het twaalfjarige bestaan van de Canadian Bank Note Suriname (CBNS) wordt zaterdagavond getrokken. “Met de inzet van SRD 1,50 heeft iemand in Suriname de kans om miljonair te worden”, zegt directeur Hubert Kock aan Starnieuws. De jackpot bedraagt SRD 900.000, wanneer de speler SRD 1 voor zijn lot betaalt. Als zaterdagavond niemand wint, wordt het bedrag nog hoger bij de volgende trekking.

“Dit is de eerste keer in ons bestaan dat na elf trekkingen we nog geen winnaar hebben”, zegt Kock. De directeur legt uit dat er gemiddeld twee keer per maand minimaal één winnaar is. Sedert het begin van de lotto zijn er 1262 trekkingen geweest. Begin januari 2012 is de hoogste jackpot SRD 725.000 gevallen. Het vorige jaar hebben ongeveer twintig winnaars de hoofdprijzen gewonnen.

De staat verdient behoorlijk aan de kansspelen. Voor elk verkocht lot van 1 SRD gaat 25 cent naar de staatskas. Het komt ook veel voor dat mensen hun prijzen niet komen ophalen. Kock zegt dat deze gelden volledig naar de staat gaan.
In 2012 heeft CBNS negen miljoen Surinaamse dollars ten behoeve van de staatskas op een rekening bij de bank geparkeerd. Kock legt uit dat derden beslag hebben gelegd op inkomsten van de staat. De directeur zegt niet ‘happy’ te zijn met deze situatie, “wij werken in Suriname en willen onze afdrachten direct in de staatskas kunnen storten”.

Edward Troon