Mobiele telefoon leidt tot aanhouding moordverdachten
08 Feb 2013, 15:00
foto
Kantongebouw aan de Frederik Derbystraat.


Een mobiele telefoon heeft geleid tot aanhouding van de roofmoordverdachten, L.M. en A.S. Het toestel werd gestolen van Ramnarain Rampersad die op 5 augustus vorig jaar in zijn woning te Weg naar Zee werd vermoord. L.M. beweerde op de rechtszitting donderdag dat hij het toestel van A.S. had gekregen als betaling. Hij zei onschuldig te zijn. De kinderen van Rampersad die in de rechtszaal aanwezig waren, vonden dat L.M. de moordenaar is. Zij ergerden zich groen en geel aan de verklaring van de verdachte.

Aan Starnieuws zegt de dochter van Rampersad dat L.M. haar vader vermoord heeft. De LG-mobiele telefoon had zij pas aan haar vader geschonken. “Hij staat gewoon te liegen hier”, zeiden de boze kinderen. Op L.M. is een mobiele telefoon, compleet met oplader, aangetroffen die eigendom was van het slachtoffer. Dit toestel was enkele dagen voor de moord op Rampersad uit zijn woning verdwenen. Criminelen drongen via een raam de woning binnen, nadat de schutters verwijderd waren. Rampersad werd op 5 augustus badend in zijn bloed aangetroffen door zijn dochter. De twee verdachten kennen elkaar goed, omdat zij eerder samen in de gevangenis zaten voor een ernstig strafbaar feit. L.M. was net een maand in vrijheid gesteld, toen hij weer opgepakt werd. Hij had dertien jaar gevangenisstraf uitgezeten voor moord op Frits Ganpat.

Bloed van vis
L.M. verklaarde op de zitting dat hij twee keren vis schoon had gemaakt voor A.S., die visser is. De eerste keer ontving hij voor zestien vissen die hij schoongemaakt had SRD 150. De tweede keer maakte hij twintig vissen schoon en ontving SRD75 en de LG telefoon als compensatie. De dag waarop hij gearresteerd werd, op 5 september 2012, bevond hij zich in de woning van zijn ex-vrouw.Volgens hem behoorde de tas met de oplader en earpiece aan zijn ex toe, want van A.S. had hij slechts een mobiele telefoon gekregen, zonder accessoires.
De getuige R.S. die gehoord werd in deze zaak zei dat hij L.M. nooit vissen heeft zien schoonmaken voor A.S. De visstand van A.S. bevindt zich tegenover de woning van de getuige.

L.M. beweerde dat de mobiele telefoon nooit had opgenomen en ook nooit ermee gebeld heeft. Bij onderzoek bleek dat hij wel een keer gebeld had en ook een keer opgenomen heeft. Officier van justitie, Astrid Niamat, vond het vreemd dat de verdachte geen telefoontjes opnam. Ook werd bij L.M. twee messen met bloedsporen aangetroffen. Hij verklaarde dat het om het bloed van de schoongemaakte vissen ging, die hij vier dagen eerder had schoongemaakt. Volgens hem had hij het mes niet goed gewassen. Vervolgens verklaarde hij dat de messen bij zich hield, omdat hij vernomen had van familieleden dat vrienden van Ganpat hem bedreigd hadden. De zaak is uitgesteld naar 21 maart. Dan zal de ex-vrouw van L.M. ook gehoord worden.

Wanita Ramnath