Landbouwvliegtuig gecrasht in Nickerie
08 Feb 2013, 10:32
foto


Een landbouwvliegtuig van Sky Farmers is vanmorgen gecrasht op het vliegveld van een rijstbedrijf. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Gewestelijk politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop, bevestigt dit tegenover Starnieuws.

De politietopper zegt dat het vliegtuig tijdens het opstijgen is gecrasht. De piloot heeft chemicaliën in zijn gezicht gekregen. Het landbouwvliegtuig was vol beladen met chemicaliën toen het crashte. Benschop is nog met het onderzoek bezig en kan in dit stadium nog niet veel kwijt. De schade en de precieze oorzaak van de crash zijn nog niet bekend.

Diverse ongelukken
Een landbouwvliegtuig van Sky-Farmers was op 8 december 2012 over de kop geslagen te Wageningen. De piloot Eric Gummels bleef ongedeerd. Het toestel was aanzienlijk beschadigd. De piloot was bezig padie in te zaaien toen het toestel motorpech kreeg. Hij maakte toen een noodlanding op een aangrenzend perceel.
Een landbouwvliegtuig van Coronie Aero Farmers lag op 27 juli 2012 op z'n kop op het vliegveld in de Middenstandspolder te Henar. De burgerluchtvaartdienst CASAS had een onderzoek ingesteld naar het incident. De schade werd geraamd op ruim US$ 100.000. Bij de landing raakte het toestel van de baan en sloeg over de kop.

Het landbouwvliegtuig PZ UBE van het bedrijf Eagle Air Service was op 1 november 2010 van de landingsbaan geschoten op de Majoor Henry Fernandes Airport in Nickerie. Dit gebeurde kort nadat het vliegtuig geland was. De kist lag naast de landingsbaan ondersteboven in het gras beland.
In alle gevallen hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Wanita Ramnath