Werknemer staat terecht voor vervalsing bonboeken
08 Feb 2013, 06:00
foto


Raadsman Robby Dens heeft donderdag op de zitting gevraagd dat zijn cliënt G.L. vrijgesproken wordt. Hij vindt dat er veel vermoedens zijn en niet genoeg bewijzen geleverd zijn. G.L. wordt ervan beschuldigd bonboeken vervalst en gelden geïnd te hebben waardoor het pindakaasbedrijf Willemsberg schade heeft geleden.

De verdachte zou op 24 augustus en op 6 september 2011 bonnen hebben gemaakt die niet in het bonnenboek van het bedrijf voorkomen. Er zijn vier facturen achterhaald met een waarde van SRD 2875. Een getuige van het bedrijf heeft verklaard dat de bonnen voorzien waren van G.L.’s handtekening.

In het tweede geval gaat het om 41 bonnen. Deze komen niet voor in het bonboek van het bedrijf, maar de pindakaas is verduisterd. Het gaat om een bedrag van SRD 32.307. De kopieën zijn overgelegd en het blijkt dat de gelden niet afgestaan zijn aan het bedrijf. Ook zijn de bonnen ondertekend. Officier van Justitie Astrid Niamat vindt de bewijzen wettig en overtuigend en eiste een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan tien voorwaardelijk.

Dens merkte op dat twee personen die de pindakaas gekocht hadden, zijn cliënt niet herkend hebben. Ook merkte hij op dat de facturen geleverd zijn, maar dat de gelden ontbreken. Hiervoor zou de kassier verantwoordelijk moeten zijn, stelde de raadsman. Hij vroeg rechter Sieglien Wijnhard om zijn cliënt integraal vrij te spreken. Op 7 maart zal vonnis in deze zaak geveld worden.

Wanita Ramnath