President: OM moet 35 vervolgingsambtenaren tellen
08 Feb 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse geeft de waarnemend president van het Hof van Justitie, Cynthia Valstein-Montnor een hand. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zei dat het Openbaar Ministerie (OM) landelijk 35 vervolgingsambtenaren nodig heeft. Met de beëdiging van acht substituut-officieren van justitie telt het OM inclusief de procureur-generaal en advocaat-generaal 22 vervolgingsambtenaren. Zij werden donderdag beëdigd door de president.

De juristen hebben de Raio-opleiding van vijf jaren achter de rug. Zij zijn theoretisch en praktisch onderricht in Suriname en Nederland. Bouterse wees de nieuwe leden van het OM op hun constitutionele verantwoordelijkheid. Hij rekent op een correct politieoptreden waarbij niet zinloos buitensporig geweld wordt gebruikt.

De president sprak de hoop uit dat de vervolgingsambtenaren zich succesvol zullen inzetten bij de vervolging van personen die zich schuldig maken aan strafbare feiten. De regering heeft alle vertrouwen in dat de leden van het OM hun zware en verantwoordelijke taak op kundige wijze zullen verrichten. Bouterse merkte op dat de kennis van het recht bekeken moet worden in een maatschappelijk context, waarbij hij speciale aandacht vroeg voor jeugdcriminaliteit en begeleiding van de jeugdige delinquent.

Saturday 23 June
Friday 22 June