Districtscommissaris Ramdhani huldigt gouden echtpaar
07 Feb 2013, 20:00
foto
Het gouden echtpaar Wong Loi Sing-Kedan, met districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani, wordt omringd door kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen. (Foto: BIC Saramacca)


Percy Wong Loi Sing en Hermina Kedan hebben met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het feit herdacht dat zij 50 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Vandaag zijn zij door districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca, op het commissariaat gehuldigd. Ramdhani zegt aan Starnieuws dat hij het een hele eer vindt om deze voorbeeldige echtparen te huldigen. “Dat zij al 50 jaren lang lief en leed delen, vind ik zeer prijzenswaardig.”

Wong Loi Sing is 90 jaar en gepensioneerde van het ministerie van Openbare Werken. In zijn jonge jaren plantte hij rijst en citrus met zijn vader. Daarna werkte hij als technische medewerker bij het ministerie. Naast dit alles hield hij ook van voetballen, jagen en dansen. In zijn vrije tijd deed hij tuinbouw. Zijn echtgenote, Hermina Khedan is 80 jaar oud. Na het huwelijk hield zij zich voornamelijk bezig met de huishouding.

In dit huwelijk zijn er vijf kinderen geboren; vier dochters en een zoon. Het echtpaar heeft vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Ramdhani overhandigde het echtpaar namens president Desi Bouterse, de gebruikelijke enveloppe met inhoud.