Politieberichten
07 Feb 2013, 15:30
foto


Een wachter is door de recherche van Nieuwe Haven in verzekering gesteld. Hij heeft zeker 228 dozen met spijsolie gestolen uit het magazijn van een handelszaak. De dozen met spijsolie heeft hij met een vrachtwagen laten wegrijden en heeft die onder meer bezorgd bij een winkel. De wachter had de hulp van twee neefjes ingeroepen om hem te helpen met het laden en lossen van de goederen. De neefjes zijn na verhoor heengezonden omdat gebleken is dat zij ervan uitgingen dat hun oom bevoegd was de spullen uit het magazijn te nemen. De vrachtwagenchauffeur is vanmorgen aangehouden.

‘Tjakra’ licht werkgever voor US$ 10.000 op
‘Tjakra’ is door de politie aangehouden, nadat hij zijn werkgever voor US$ 10.000 heeft opgelicht. Het geld is niet teruggevonden maar hangende het onderzoek is een auto, die ‘Tjakra’ onlangs gekocht heeft in beslag genomen.

9 mannen in de bak beland voor inbraak en diefstal
Negen mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van diefstal. De politie kwam deze verdachten op het spoor toen zij elkaar onderling ernstig bedreigden. Ze kregen onenigheid bij de verdeling van de buit. Tot nu toe is uit het voorlopig onderzoek duidelijk geworden dat deze groep zich aan een serie inbraken moet hebben schuldig gemaakt en dat zij ook bromfietsen en auto’s gestolen hebben.

Handlangers van meesteroplichter aangehouden
De afdeling Fraude van de politie heeft een man en een vrouw aangehouden, die hand- en spandiensten verleenden een geraffineerde oplichter. Deze oplichter belde personen op die een grondaanvraag hebben ingediend of een vuurwapen vergunning hebben aangevraagd. Hij deed voorkomen alsof hij werkzaam was bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Hij hield zijn slachtoffers voor dat zij heel snel een landmeter moest inschakelen om het terrein te kunnen krijgen. Hij kon zorgen voor een landmeter, tegen betaling.

De bedragen liepen op in de duizenden Surinaamse dollars. Het geld moest bezorgd worden bij uitbaters van ‘warungs’. Zij werden zodanig gemanipuleerd waardoor zij het geld in ontvangst namen. Het geld werd aan een taxichauffeur afgedragen die het bezorgde bij de oplichter. Een deel van het geld werd afgegeven aan de vrouwelijke handlanger van de oplichter. Slachtoffers die nog geen aangifte bij de politie hebben gedaan worden gevraagd dat alsnog te doen bij de afdeling Fraude. Ook de taxichauffeurs worden gevraagd contact te maken met de Fraude politie. Dit meldt de voorlichtingsdienst van de politie.