Naarendorp al begonnen als directeur op Buitenlandse Zaken
07 Feb 2013, 07:30
foto
Ellen Naarendorp


Ellen Naarendorp is begonnen met de werkzaamheden als directeur van Buitenlandse Zaken. Zij heeft al kennisgemaakt met het personeel. Minister Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat Naarendorp per 1 februari in deze functie wordt benoemd. Dit besluit van president Desi Bouterse moet nog geformaliseerd worden door de Raad van Ministers.

Lucretia Redan, die waarnam als directeur op dit departement, blijft onderdirecteur Consulaire Zaken. Lackin zegt dat er veel werk is op het departement, daarom is er gekozen voor Naarendorp die veel ervaring heeft. Zij was in 1991 minister van Volksgezondheid geweest. Volgens Lackin zal Naarendorp zich zo spoedig mogelijk inwerken op het ministerie. Zij heeft niet eerder op Buitenlandse Zaken gewerkt.

Lackin deelt mee dat er veel werk te doen is, waardoor versterking op het departement nodig was. Hij noemt onder andere het leiderschap van Unasur dat president Bouterse overneemt, maar ook de drukte rond Carifesta, Caricom, Celac en andere bilaterale organisaties.

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June