Première musical 'Welzijn' op Kinderboekenfestival 2013
07 Feb 2013, 03:30
foto
Zangeres Sandra Purperhart is samen met kinderen uit Atjoni bezig te oefenen voor de musical 'Welzijn'.


De musical ‘Welzijn’ gaat op 27 februari, de eerste dag van het Kinderboekenfestival 2013, in première. Sandra Purperhart is momenteel in Atjoni samen met kinderen uit de regio druk bezig met de oefeningen. “ Het mooie van het Kinderboekenfestival is dat het elk jaar in twee andere districten plaatsvindt. Alle kinderen van Suriname hebben talent en zo krijgen ook de kinderen in de districten de kans om te laten zien wat ze kunnen“, zegt het projectteam van het festival. Het festival duurt tot 1 maart.

Het Kinderboekenfestival team is al sinds november hard aan het werk in Boven-Suriname om het festival voor te bereiden en om scholen te motiveren deel te nemen aan de wedstrijden. Mede dankzij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en de Nederlandse Ambassade kunnen deze wedstrijden met succes plaatsvinden. “ Het resultaat mag er zijn! Het enthousiasme van de kinderen, ouders en leerkrachten is groot. Scholen vragen of ze meerdere toeschouwers naar de wedstrijden mogen meenemen en vragen zelfs of ze feestkleding kunnen dragen”, aldus Charissa Zaalman van het team.

Door te rappen, gedichten voor te dragen en voor te lezen, laten de deelnemers van de wedstrijden in Sipaliwini vanaf 5 februari zien, wat het thema ‘welzijn’, voor ze betekent. De kampioenen ziet u 28 februari terug op het Kinderboekenfestival, staat in een bericht van het projectteam.Saturday 23 June
Friday 22 June