Gallant wacht juridische stappen Belfort af
06 Feb 2013, 12:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie


Vakbondsleider Gustaaf Gallant wacht de juridische stappen die minister Edward Belfort aangekondigd heeft tegen hem af. Belfort zegt in een persbericht via de voorlichting van Justitie en Politie in zijn goede naam en eer te zijn aangetast door de beschuldigingen van Gallant in een interview op Starnieuws. De justitieminister zal met zijn raadsman nagaan welke juridische stappen tegen de vakbondsman kunnen worden ondernomen.

In een reactie van Gallant rond de ontwikkelingen binnen het bestuur van de bond van Penitentiaire Ambtenaren gisteravond in Nickerie zegt hij dat dit een coup is van minister Edward Belfort. Gallant zei verder “de minister heeft publiekelijk gezegd dat hij zijn plannen klaar had. Hij heeft ons niet eens ontvangen voor een kennismaking. Het is duidelijk dat mensen omgekocht zijn". De minister geeft aan dat hij zich niet bezig houdt met vakbondsaangelegenheden van de diverse bonden binnen zijn ministerie.

Gallant stelt dat de bewindsman de bond van Penitentiaire Ambtenaren (BPAS) heeft gedwarsboomd. Alles wat ten overstaan van de rechter is afgesproken, heeft de minister naast zich neergelegd. De bond is niet eens ontvangen door Belfort. "Voor ons is er geen vervoer beschikbaar, want er moet worden bezuinigd, maar de leiding heeft wel een bus ter beschikking gesteld om de actiegroep te vervoeren naar Nickerie", zegt Gallant. Hij blijft erbij dat dit met medeweten van de bewindsman gebeurt, die vóór hij minister werd, belast was met de penitentiaire inrichtingen. Gallant zegt dat hij zijn vakbondswerk doet, maar steeds krijgt hij persoonlijke aanvallen. "Ik ben niet bang geworden en wacht af", merkt hij op.