Noora: Ik heb geen contact met minister Belfort
06 Feb 2013, 10:00
foto
Leden van de BPAS in Nickerie stemmen voor de motie om het bestuur-Gallant af te zetten.


Lucille Noora die in Nickerie dinsdagavond gekozen is tot voorzitter van de bond van de Penitentiaire Ambtenaren (BPAS) blijft erbij dat Gustaaf Gallant afgezet is door de algemene ledenvergadering. Het bestuur-Gallant bestond ook nog maar uit vijf mensen, dus volgens 'niet statutair'. Zij ontkent aangezet te zijn door minister Edward Belfort om in offensief te gaan tegen Gallant. “Ik heb geen contact met de minister”, zegt Noora aan Starnieuws.

Een actiegroep onder leiding van Marlon Soetosenojo had de algemene leden vergadering bijeengeroepen. Deze vergadering werd belegd op initiatief van de leden in Nickerie. Zij hadden een vergadering aangevraagd voor 16 januari. Het bestuur-Gallant kwam op 17 januari in Paramaribo bijeen, waarbij volgens Soetosenojo fictief 253 handtekeningen geplaatst waren. Achteraf bleek dat er maar 67 leden aanwezig waren en de aangevraagde vergadering niet werd behandeld.

Bestuur afgezet
Bestuurslid, Samuel Austin werd geroyeerd omdat die vragen stelde over de aanvraag voor een vergadering door leden uit Nickerie. Gisteravond werd Austin gerehabiliteerd. Het lid Leo Misiekaba diende een motie van wantrouwen in tegen het bestuur-Gallant. De motie werd met algemene stemmen aangenomen. Nora, die gekozen werd tot interim voorzitter, zegt dat Gallant mensen altijd zand in ogen gestrooid heeft met misleidende verhalen. De leden zijn volgens haar opgehitst tegen het beleid van minister Belfort. Gallant is begonnen met een dertien bestuursleden. Intussen is dat bestuur afgeslankt tot vijf.

Het interim bestuur van de BPAS bestaat uit Lucille Nora, Glenn Ommen, Samuel Austin, Vinod Jhinkoe, Wendel Pinas, Marlon Soetosenojo, Soerin Bishesar, Melvin Lie A Ling, Frans Tanti en Kenneth Weimans. Austen en Pinas zijn van het bestuur-Gallant afkomstig. Gallant doet deze verkiezing tegenover Starnieuws af als een lachertje. “Het is een bijeenkomst, geen algemene ledenvergadering. Wij houden vrijdagavond een ledenvergadering waarbij het bestuur aangevuld zal worden”, deelt Gallant mee.

Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April