Topper Nederlands bedrijf en zoon zakenman aangehouden
06 Feb 2013, 00:00
foto
De pakketten waarin de cocaïne was verstopt. (Foto: Rijksoverheid.nl)


Een topper van een Nederlands aannemingsbedrijf in Suriname en een zoon van een zakenman zijn aangehouden in Nederland. In een zeecontainer uit Suriname is 80 kilogram cocaïne de vorige week in Rotterdam onderschept. De Nederlandse overheid meldt dat vier verdachten zijn aangehouden en dinsdagmiddag voorgeleid. Hun aanhouding is met twee weken verlengd.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat tot nu toe vanuit de Nederlandse justitie geen gegevens zijn doorgestuurd naar Suriname. Op politieniveau zal er wel contact gemaakt worden. Suriname en Nederland hebben een rechtshulpverdrag. Er is hier nog geen gebruik van gemaakt, zegt Naarden.

Het verderfelijke spul was verborgen in twee houten kisten, waaronder een krat met een Harley Davidson motorfiets. De drugs konden worden gevonden met behulp van een speurhond. De cocaïne heeft volgens de Nederlandse overheid een groothandelswaarde van twee miljoen euro.

Starnieuws verneemt dat een topper van het Nederlandse bedrijf zijn job hier gedaan heeft en terug is gekeerd naar Nederland. Hij heeft bij de verhuizing ook de motorfiets ook meegenomen. Hoewel de veiligheid op de haven is opgevoerd en er een scan is, is de partij cocaïne hier niet ontdekt.