Politie houdt verdachten aan
05 Feb 2013, 14:45
foto


De politie van Lelydorp heeft gistermiddag ter hoogte van Santigron twee personen die bezig waren een auto te slopen, betrapt. Een van de mannen, die een militair blijkt te zijn, is aangehouden terwijl de tweede man het bos in kon vluchten. De verdachte is overgedragen aan de Militaire Politie.
Uit onderzoek blijkt dat de auto op 26 januari is gestolen. Voor 90% was het voertuig al gesloopt.

Bende opgerold
Tijdens een surveillance in Wanica heeft de politie vanochtend rond 4 uur drie verdachten aangehouden aan de Magentakanaalweg. Dit drietal had zich kort tevoren schuldig gemaakt aan diefstal van een gascilinder te Vredenburg serie B. De politie reed het voertuig waarin de mannen zich verplaatsen klem aan de Magentakanaalweg.

Gebleken is dat deze bende reeds geruime tijd in het gebied actief was en gascilinders buit maakte. Het gaat hier om de 18-jarige M.A., de 24-jarige R.S. en de 26-jarige M.S. Op hen werd aangetroffen en in beslag genomen enkele breekwerktuigen en een 28 lbs gascilinder. Hangende het onderzoek zijn zij in verzekering gesteld. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Geyersvlijt, meldt de politie voorlichting.