Hoofdbestuur NDP moet knoop doorhakken in Wanica
05 Feb 2013, 16:00
foto


Diverse ressortraadsleden van het district Wanica van de Nationale Democratische Partij (NDP) stellen dat het hoofdbestuur vanavond de knoop moet doorhakken. Een deel wil Rabin Parmessar terug als coördinator terwijl een andere groep pal achter Charles Pahlad staat.

Faisel Abdoel, voorzitter van de ressortraad Kwatta van de NDP, zegt aan Starnieuws dat partijleider Desi Bouterse zeer kundig is en de juiste beslissing zal nemen. "Eerder was Parmessar als coördinator aangesteld maar zaken gingen niet goed. Er was veel ontevredenheid en de voorzitter heeft ingegrepen. Wij hebben onder leiding van Charles Pahlad 22 druk bezochte vergaderingen gehad. De groep-Parmessar is met een scenario bezig", zegt Abdoel.

Ressortraadslid Rajen Ramkhelawan zegt aan Starnieuws dat de ressortvoorzitters die die tegen Pahlad bezig zijn mensen een verkeerd beeld geven van de situatie en de partij nodeloos in opspraak brengen. "Op de 22 ressortvergaderingen zijn de zaken die nu via de pers naar buiten worden gebracht, nooit besproken", stelt Ramkhelawan. Hij adviseert Parmessar om in Paramaribo zijn krachten te geven, want daar is hij gekozen. "De mensen die voor hem hebben gestemd, moet hij niet in de steek laten", benadrukt Ramkhelawan. De zeven ressortvoorzitters hebben zich gedistantieerd van Pahlad. Ook de assembleeleden Amzad Abdoel en Theo Vishnudatt staan achter Parmessar. Partijvoorzitter Bouterse riep in Para zaterdag op om de gelederen te sluiten. Vanavond wordt de knoop doorgehakt over de perikelen in NDP-Wanica.