Appartementen WINgroep bereiken hoogste punt
25 Jan 2013, 04:00
foto
Antoine Elias en Hanisha Jairam plaatsen de vlaggen op het hoogste punt van de gebouwen.


Voorzitter van de WINgroep, Antoine Elias, zegt dat de organisatie grote dromen heeft. Een van de dromen was het opzetten van appartementen voor seniorenburgers en het starten met de reparatie van de schouwburg. Gisteren is het hoogste punt bereikt. Het project is in december begonnen en moet rond eind april opgeleverd worden. Bij beide clusters van gebouwen is de Surinaamse vlag aangebracht bij het bereiken van deze mijlpaal.

Er zijn twee clusters met studiowoningen - kleine appartementen -, in aanbouw ten behoeve van seniorenburgers die de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt. Er zullen 10 van deze clusterwoningen worden opgezet, die niet alleen bedoeld zijn voor de Nickeriaanse seniorenburgers. “Een bejaarde Nickeriaan in Nederland die voor twee maanden hier wil vertoeven en verzorging nodig acht, kan bijvoorbeeld in contact treden met de WINgroep, die tegen een commercieel tarief, ruimte zou kunnen regelen voor hem”, legt Elias uit.

Nieuw bestuur
Er is nog een discussie gaande over de doelgroepen die eventueel geaccommodeerd zullen worden. Hierbij kunnen volgens Elias, drie groepen bestaan. “Commercieel, minder commercieel en sociaal”, zegt hij.

Iedere studio heeft een eigen woon- en slaapkamer, met een balkon, bad en toilet en een kleine kitchenette. Op het terrein voor de studio’s komt er een groen pleintje met zitbanken. Bij de renovatie van het deel bij de schouwburg, komt er een keuken van waaruit er gekookt zal worden voor het centrum voor de senioren. Verder komen er een opslagruimte en een open terras. Het project zal volgens Elias SRD 750.000 gaan kosten. De WINgroep komt in met 20% van het bedrag en de rest wordt gefinancierd door het Maagdenhuis in Nederland.

Gisteren is ook het nieuwe bestuur van de WINgroep aan de pers voorgesteld. Elias wordt ondersteund door Nirmal Badloe (ondervoorzitter), Pritipal Mahabier (penningmeester), Ronald Foe a Man en Hanisha Jairam (leden). De dagelijkse leiding is in handen van Rob Mooij, die tevens de coördinator van de WINgroep is.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April