Benschop wil illegale houtkap aanpakken
23 Jan 2013, 04:00
foto


Gewestelijk politie commandant, Stanley Benschop, wil illegale houtkap langs de Corantijnrivier aanpakken. Er is hiervoor samen met het Nationaal Leger een actieplan opgesteld. Volgens de politietopper zal het niet om een gemakkelijke taak gaan, omdat het gebied moeilijk te bereiken is. De gebieden zijn slechts via kreken bereikbaar.

Tijdens een ontmoeting met de pers in Nickerie dinsdag deed Benschop meer over deze actie uit de doeken. De gebieden waar de illegale houtkap plaatsvindt, zijn ruim vijf kilometers verwijderd van de rivier. Een team van de politie heeft, na een bezoek aan het gebied, gerapporteerd dat er veel hout wordt gekapt. Het vermoeden bestaat dat het hout gesmokkeld wordt naar Guyana.

Volgens Benschop worden de grote blokken hout verwerkt tot balken en planken en daarna weggedragen uit ons grondgebied. In diverse gebieden in het binnenland van Suriname worden houtsoorten nog steeds illegaal gekapt. In december werden tien illegale Guyanese houtkappers aangehouden in Apoera. De politie van Nickerie had toen een grootscheepse actie ondernomen om de illegale praktijken stop te zetten. Er werden toen helikopters ingezet om het gebied beter in kaart te brengen.