Stroper rode ibissen krijgt boete van SRD 10.000
23 Jan 2013, 02:00
foto
Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop.


De stroper die de zes rode ibissen en een zilverreiger doodschoot met zijn jachtgeweer afgelopen zondag te Bigipan, heeft een boete van SRD 10.000 opgelegd gekregen. De medeplichtigen moeten elk een boete van SRD 500 betalen. Het jachtgeweer en de twaalf patronen zijn in beslag genomen. Dit heeft gewestelijk politie commandant, Stanley Benschop, aan journalisten in het district Nickerie gezegd.

Bij het neertellen van de boete wordt de stroper vrijgesproken, maar het jachtgeweer en de patronen krijgt hij niet terug. De politietopper merkt op dat de stropers zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de jacht- en viswet. Andere stropers zijn gewaarschuwd, omdat de boetes fors zullen oplopen.

Hoofddader zit nog vast
De medeplichtigen hebben gebruikgemaakt van visnetten die niet toegestaan zijn in het gebied. Zij zijn reeds op vrije voeten, omdat ze de boete al hebben betaald. De hoofddader is nog aangehouden, omdat hij het geld nog niet heeft neergeteld. Indien hij de boete niet zal betalen, zal zijn aanhouding verlengd worden.

Afgelopen zondag heeft het team van 's Lands Bosbeheer Nickerie de vier mannen aangehouden met in het bezit de doodgeschoten beschermde dieren in het Bigipangebied. Zij werden overgedragen aan de politie van Henarpolder. De boete kon niet meteen vastgesteld worden, omdat er volgens Benschop naar een aantal zaken wordt gekeken. De politie topman zei eerder aan Starnieuws dat stropers zwaar gestraft zullen worden en forse boetes opgelegd zullen krijgen. Hij heeft de daad bij het woord gevoegd.