Krishnadath: NDP is al die jaren consistent gebleven
23 Jan 2013, 00:00
foto
De NDP zat in deze periode in de oppositie maar toch bleef de consistente en hoge stemvoorkeuren. (IDOS)


John Krishnadath, directeur van IDOS, toont met cijfers uit diverse peilingen aan dat de Nationale Democratische Partij (NDP) sinds 2007 consistent is gebleven. De partij was in de oppositie, maar bleef stabiel. De onderzoeker toont dit aan met cijfers van de twee grootste kiesdistricten Paramaribo en Wanica. Ook bij de verkiezingsuitslag van 2010 bleef het beeld hetzelfde.

Krishnadath merkt op dat deze trend zich blijft voortzetten na de verkiezingen. De jongste cijfers van de IDOS-opiniepeiling hebben heel wat stof doen waaien, waarbij ook grove beschuldigingen niet zijn uitgebleven. "IDOS houdt sinds 1987 opiniepeilingen. Aanvankelijk met Stichting Wetenschappelijke Informatie van Jack Menke. Ik zal mijn naam niet te grabbel gooien want wij zijn het grootste onderzoeksbureau in Suriname met nationale en internationale cliënten", zegt Krishnadath aan Starnieuws.

De IDOS-directeur legt uit dat hij regelmatig peilingen houdt voor diverse zakelijke cliënten. "En op het einde nemen wij enkele algemene vragen mee, die een goed beeld geven van de situatie. Dat hebben wij in december ook gedaan", zegt Krishnadath. "In elk geval is de peiling niet betaald door het kabinet van de president of welke politieke organisatie dan ook", benadrukt Krishnadath die doorgaans niet reageert op aantijgingen. "Sinds wij opiniepeilingen doen, worden wij steeds beschuldigd door mensen die minder goed uit de bus komen. Maar de cijfers spreken voor zich", stelt Krishnadath.