IDOS-peiling: Commewijne een paarse aangelegenheid
22 Jan 2013, 22:10
foto


Van de vier zetels in het district Commewijne zouden drie naar de Nationale Democratische Partij (NDP) gaan als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De vierde zetel 'zweeft' nog. Dit blijkt uit de opiniepeiling die IDOS in december hield in Commewijne. Directeur John Krishnadath heeft de gegevens vandaag vrijgegeven aan enkele media, waaronder ook Starnieuws.

De NDP zou 45.5% van de stemmen krijgen. Nu heeft de Mega Combinatie één zetel in Commewijne. Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo die nu twee zetels in dit district heeft, zou slechts goed zijn voor 8.8% van de stemmen. Hiermee zou deze partij nu geen enkele zetel in de wacht slepen. Ook de VHP is volgens de resultaten van de peiling weggevaagd uit Commewijne en is goed voor 2.2% van de zetels. In dit district heeft de VHP nu één zetel.

De NPS is de derde grote partij in Commewijne met 5.3%. Overige partijen zouden samen 8% van de stemmen halen. 6% zegt niet te zullen stemmen, terwijl 24% nog niet weet op welke partij de keuze zou vallen. Somohardjo zei eerder dat hij zich niet druk maakt om de opiniepeilingen van Krishnadath. Hij zei dat zijn partij voor honderd procent groei gaat en flink in de lift is. Ook VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi deelde mee dat de VHP juist flink aan het groeien is.

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June