Seedorf: Luchtverkeersleiders hervatten vandaag het werk
23 Jan 2013, 06:00
foto


De luchtverkeersleiders van Zanderij, Zorg en Hoop en Nickerie zullen vandaag het werk hervatten. Bondsvoorzitter John Seedorf zegt aan Starnieuws dat er een goed gesprek is gevoerd met een delegatie onder leiding van vicepresident Robert Ameerali. De bondsleden, verenigd in Satca, zijn bezorgd over de veiligheid van de luchthavens. Er zijn harde afspraken gemaakt om de situatie drastisch aan te pakken.

Seedorf zou gisteravond nog een ledenvergadering houden, maar dit ging niet door omdat het gebouw gesloten was. Minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme heeft nog alle moeite gedaan om de sleutel van het gebouw te sturen maar gezien het vergevorderde uur is besloten om vanmorgen te vergaderen. De leden zijn wel al ingelicht over de grote lijnen.

Op de bijeenkomst met de vicepresident zaten ook aan de ministers Pinas en Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Namens het kabinet van de president nam ook Eddy Jozelfzoon deel aan de vergadering. Er zal een commissie aan het werk gaan om alle knelpunten aan te pakken. Ook de bond zal in deze commissie participeren. Naast investeringen in apparatuur zal de opleiding van het personeel ter hand worden genomen. Seedorf zegt optimistisch te zijn met de wijze waarop de zaak nu is aangepakt. "Donderdag komen wij bij elkaar om verdere stappen te bespreken", zegt Seedorf.