Rosebel mill langer buiten bedrijf dan gepland
22 Jan 2013, 16:00
foto


De raffinaderij (mill) van Rosebel Gold Mines is langer buiten bedrijf dan gepland. Na een onderhoudsbeurt is een probleem geconstateerd aan de elektrische motor van de Semi-Autogenous Grinding (SAG) molen. Dit onderdeel maakt een integraal onderdeel uit van het raffinageproces. Het bedrijf heeft een productieverlies, maar heeft een voorsprong op de geplande goudproductie voor de maand en heeft een aangepast plan om het productieverlies in te halen door een effectieve hervatting van de raffinagewerkzaamheden.

De mill werd vrijdag buiten bedrijf gesteld voor het verrichten van diverse onderhoudswerkzaamheden, meldt Iamgold/Rosebel in een persbericht. Bij pogingen om na uitgevoerd onderhoud de normale raffinagewerkzaamheden weer op te starten, werd er een probleem geconstateerd aan de SAG. De afgelopen dagen heeft het mill personeel, ondersteund door externe deskundigen, gezamenlijk een poging ondernomen om het probleem te identificeren en te werken aan de best mogelijke oplossing.

Expert ingevlogen
"Rosebel benadert het probleem met de nodige voorzichtigheid om verdere schade te voorkomen. Uitgaande van de eerste technische beoordeling blijkt dat de reparatie van de SAG motor in een relatief korte tijd kan worden uitgevoerd. Vanwege de belangrijkheid van de SAG motor voor het proces is assistentie ingeroepen van een additionele externe expert en hij wordt spoedig verwacht op de Rosebel plant", deelt het bedrijf mee.
Gedurende deze periode blijven alle werknemers aan het werk en zullen hun taken dienovereenkomstig uitvoeren en doorgaan met andere belangrijke onderhoudswerkzaamheden aan de mill faciliteiten. Het mijnen en andere ondersteunende activiteiten vinden normaal voortgang.

Het management verwacht dat de goudproductie voor het eerste kwartaal niet materieel zal verschillen met de planning. Zoals gebruikelijk tijdens normale bedrijfsactiviteiten, geldt dat gedurende de reparatiewerkzaamheden Rosebel gecommitteerd blijft aan principes van Zero Harm met optimale bescherming van de werknemers, het milieu en de gemeenschappen, stelt de maatschappij.